Selecteer een pagina

Wij streven er naar om ieder jaar in Juli en November een examen af te nemen.

Bij Karate geven we de vorderingen weer in de vorm van banden beginnend bij wit (8e kyu) en eindigend bij zwart (Dan). Bij Jiu-Jitsu is de gele band de eerste en doe je examen voor 8e en 7e kyu in één keer. Ook worden bij Jiu-Jitsu de drie bruine banden (1-2-3kyu) bij voldoende kwaliteit in één keer geëxamineerd.

Wanneer je begint draag je een karatepak met een witte band ondanks dat je hiervoor nog geen examen hebt afgelegd.

Tijdens de trainingen worden je vorderingen voortdurend bekeken. Enkele weken voor het examen wordt in een overleg tussen de trainers bepaald wie het examen mag afleggen. Ook wordt dan bepaald voor welke band men op mag. Het is ook mogelijk dat de leerling een tussenexamen aflegt, hierbij kan een ‘halve kleur’ band verdiend worden.

Het examen wordt afgenomen door twee trainers of een trainer met een gevorderde karateka. Tijdens het examen moet de karateka technieken, kata’s en kumite laten zien. Gedurende het examen worden de resultaten bijgehouden op een speciaal beoordelingsformulier dat na het examen aan de karateka overhandigd wordt.

Wanneer je het examen met goed gevolg hebt behaald wordt na het examen een diploma en de band overhandigd.

Voor alle banden tot zwarte band kan men bij HANAMI het examen afleggen. Voor de zwarte band (1,2,3,4 Dan) moet een IMAF-Nederland examen afgelegd worden. Vanaf de 5e Dan en hoger is er een Europees IMAF-Europe examen.

KYU-Graden

8e kyu (witte band)
7e kyu (gele band)
6e kyu (oranje band)
5e kyu (groene band)
4e kyu (blauwe band)
3e kyu (1e bruine band)
2e kyu (2e bruine band)
1e kyu (3e bruine band)
1e Dan (zwarte band) en hogere Dan-graden

Kosten

Examen voor een witte band inclusief diploma is gratis
Examen voor een gekleurde band (dus geen wit) inclusief band en diploma is €10