Selecteer een pagina

Tai Chi for Health

 

Ontdek de energie en flow

Tai Chi algemeen

Tai Chi is een bewegingsleer die geschikt is voor alle leeftijden. Alle bewegingen worden langzaam en gecontroleerd uitgevoerd waardoor een goede spierbeheersing, ademhalingscontrole en balans ontstaat. Tai Chi is geschikt om thuis te oefenen. Het thuis oefenen wordt aanbevolen maar is niet verplicht.

Tai Chi wordt gegeven in één groep. De lessen beginnen met een warming-up waarna de bewegingen in de vorm worden per stuk uitgelegd waarna er serie van bewegingen worden gevormd. Er is veel aandacht voor bewust bewegen, Tai Chi Principes en voelen. Beginners worden meegenomen in de wereld van Tai Chi, gevorderden gebruiken de extra uitleg en oefening voor een verbetering van de Tai Chi.

Iedereen heeft baat bij de goede bewegingen die worden geleerd. De spieren worden soepel, bewegen gaat gemakkelijker en het concentratievermogen neemt toe. Door de grote verscheidenheid van vormen ontstaat een betere lichaamscontrole, concentratie en wordt het geheugen gestimuleerd. Het is een ontspannen en leuke manier om aan lichaam te werken en ontspannen te bewegen.

Tai Chi wordt ook veel gebruikt om mensen met spier-, bot- en bewegingsproblemen weer op gang te helpen en/of te houden. Door regelmatig 10 tot 20 minuten Tai Chi te beoefenen ontspannen lichaam en geest.

Voorbeelden staan in medische vakbladen; migraine, reuma, stijve gewrichten, suikerziekte en rugklachten zijn klachten die kunnen verminderd, voorkomen of zelfs verholpen worden.

Tai Chi – Yang

Yang is de meest beoefende moderne Tai Chi vorm in de wereld. De toevoeging 40 vormen betekend dat uit de oorspronkelijke ‘set’ van 108 vormen de 40 meest efficiënte beweging zijn gehaald. De Yang is te herkennen aan de rustige, grotere en open bewegingen gecombineerd met de voordelen van de Tai Chi. Tijdens de les trainen we de handvorm (Yang 40) en de zwaardvorm (Yang 32).

Benodigdheden: Los zittende kleding (laagjes), sokken of Tai Chi schoenen

Tai Chi Sun stijl

Tai Chi Sun stijl is een vorm 73 bewegingen. Deze stijl wordt ook veel gebruikt als programma bij Artritis/Reuma over de hele wereld. De Sun stijl is meer geschikt voor mensen met spier- en gewrichtsproblemen en bestaat uit wekelijkse les waarin op een zeer veilige en verantwoorde manier bewegingen geleerd en uitgevoerd worden. De oefeningen uit het beweegprogramma zijn geschikt voor iedereen en op elk niveau.

Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat dit beweegprogramma balans verbetert en het risico van vallen vermindert.

Benodigdheden: Los zittende kleding (laagjes), sokken of (taichi) schoenen met platte zool.

HANAMI

Laagdrempelig en persoonlijk

Reserveer je plekje en loop binnen.
Wij hanteren kleinere groepen waarbij
iedereen kan starten op ieder moment.

Openingstijden

Zie groeplesrooster