Selecteer een pagina

Samenvatting

Vanaf 4 april 2023 starten we een beginnersgroep MMA. De training is geschikt voor starters of voor verdieping van Martial Arts.

Mixed Martial Arts – nieuwe groep

MMA staat voor Mixed Martial Arts. Een vechtsport die in Nederland groeit. MMA is een vechtsport waarbij verschillende vechtsporten gecombineerd worden, zoals  Jiu Jitsu, Worstelen, Karate, Kickboxing, Judo en Boksen. Het uitdagende is dat bij MMA  zowel staand als op de grond gevochten mag worden.

Belangrijk: Deze nieuwe groep is geschikt voor nieuwkomers en beginners. Tevens kan de training dienen als verdieping bij Karate, Jiu-Jitsu en Kickboxing. Het niveau is instapniveau, met continu aandacht voor veiligheid, sportiviteit en respect.

Vaak denkt men dat MMA geen regels heeft, dit is onjuist want het is een respectvolle sport.

Iedere training bestaat uit conditietraining, techniektraining, tactische training en wedstrijdronden met uiteindelijk een partij.
Een partij bestaat uit drie ronden van elk vijf minuten lang, met als puntensysteem het uit boksen ’10-point must system’.

Belangrijkste manier om de partij ‘te winnen’:

  • (Technische) Knock-out (KO)
  • Opgave: Als een vechter tijdens het gevecht afklopt of verbaal opgeeft, verliest hij via submissie.
  • Besluit: Als er na drie of vijf ronden nog geen winnaar is, gaat het gevecht naar de jury.

Doe je mee? Reserveer je les via het reserveringssysteem. Wegens hygiene dien je eigen MMA-handschoenen mee te nemen of aan te schaffen bij de balie (ongeveer 30 euro).

 

Over HANAMI

Bij HANAMI staan wij voor gezond leven door bewegen, sporten en begeleiding te bieden.