Selecteer een pagina

Tai Chi for Health Weekend 2024

24-25-26 MEI 2024

Tijdens het weekend van 24-16 mei bezoek Dr. Paul Lam ons centrum om daar samen met ons aan de gang te gaan met Tai Chi for Health.
Hieronder staat de uitleg van de dagen. Voor iedereen die online kan registeren is het nu al mogelijk om in te schrijven via de website van TCHI.

Belangrijke vragen:

Vraag: Kan ik met een programma meedoen als ik nog geen Tai Chi hebt geleerd?
De vrijdag en zondag zijn verdiepingen. Voor die dagen moet je dus kennis hebben van de Yang 24 vorm (vrijdag) of Tai Chi for Energy (zondag)
Je kunt wanneer je voldoende tijd hebt de Yang 24 vorm en Tai Chi for Energy online leren via de website van TCHI. De link staat bij de omschrijving.
Op basis van de aanmeldingen geven Donny en Anouchka voor de komst van Paul Lam een dagdeel training in TCE en/of Yang24 in maart 2024.
Kom je naar een dag of het hele weekend? Laat ons dit even weten via balie@fhca.nl.

Vraag: Ik heb geen creditcard en kan niet via internet boeken via tchi. Help!
Je kunt via ons registeren. Stuur een E-mail naar balie@fhca.nl

Vraag: Zijn deze dagen intensief en moet ik veel leren en oefenen?
De dagen zijn zo intensief als je ze zelf maakt. Er is voldoende tijd voor rust en uitleg.
Het doel is op een leuke en leerzame manier bezig te zijn met Tai Chi en werken aan de gezondheid.

Vraag: Kan ik als instructeur mijn certficaten verlengen?
Ja dat kan! Indien mogelijk dan via de TCHI website je trainingen boeken en de daarbij behorende verlengingen aangeven.

Vraag: Kan ik vooraf oefenen?
Je kunt via de online Tai Chi website van Dr. Paul Lam vooraf al starten (aanbevolen!) met de training.
Na opgave/registratie krijg je een 50% kortingscode voor de online trainingen. Je betaal ongeveer 40 euro voor een heel jaar per onderwerp.
Donny en Anouchka doen in Nederland in Maart en April nog trainingsmomenten (overzicht komt op deze pagina) om te leren en samen te oefenen.
Philip doet in Belgie in Maart nog een trainingsmoment om te leren en samen te oefenen.

 

Verdieping in de Yang 24 vorm Tai Chi met Dr Paul Lam

Wanneer: 24 mei 2024 van 09.00 – 17.00 uur
Waar: Hanami – Sportzaal
Geschikt voor: iedereen die de Yang 24 vorm kent
Bijdrage: €150 (tot 24-3) €180 (na 24-3)
Opgeven bij TCHI: Klik hier voor website TCHI
Opgeven bij HANAMI: balie@fhca.nl

Ken je de 24 vorm nog niet? Dr Lam’s heeft de 24 Forms online tai chi lessons of instructional DVD before the workshop.

De 24 vorm is in 1956 gemaakt door 4 beroemde experts in China. Tegenwoordig is het de populairste vorm ter wereld. Het bevat alle belangrijke principes van tai chi.

Dr. Paul Lam heeft persoonlijk samengewerkt met bekende experts, waaronder de belangrijkste maker van de 24 Formulieren: Meester Fu Zhong Wen. In deze workshop zal Dr. Lam elke vorm tot in detail doornemen om de diepte en innerlijke betekenis te verkennen. Je werkt aan het uiteindelijke doel van tai chi; om je qi het meest effectief en plezierig te cultiveren.

Aan het einde van de workshop zul je in staat zijn om tot grotere hoogten in tai chi te komen en meer plezier te krijgen in je beoefening.

Tai Chi for Energy Instructor Training met Dr Paul Lam

Wanneer: 25 mei 2024 van 09.00 – 17.00 uur
Waar: Hanami – Sportzaal
Geschikt voor: Deelnemers moeten bekend zijn met het Tai Chi for Energy-programma.Bijdrage: €150 (tot 24-3) €180 (na 24-3)
Bijdrage instructeur: €210 (tot 24-3)/€240 (na 24-3)
Opgeven bij TCHI: Klik hier voor website TCHI
Opgeven bij HANAMI: balie@fhca.nl

Tai Chi for Energy is iets uitdagender dan andere Tai Chi for Health-programma’s. Het bestaat uit twee verschillende tai chi-stijlen. De Chen-stijl is krachtig en complex en combineert snelle en langzame bewegingen met krachtige spiraalkracht. De Sun-stijl omvat unieke Qigong-bewegingen (Qi) met behendige stappen.

Dr. Paul Lam heeft de zachte Sun-stijl gecombineerd met de explosieve Chen-stijl om meer opwinding en gezondheidsvoordelen te bieden. Deze twee ogenschijnlijk contrasterende stijlen hebben complementaire interne energie en vormen een verdubbeling van de yin- en yang-balans. Het kan mensen motiveren die denken dat tai chi te langzaam voor hen is, en vooral geschikt is voor jongere leerlingen. Met regelmatige beoefening en in een relatief korte tijd zal dit programma uw gezondheid en welzijn, uw interne energie en uw vermogen om met stress om te gaan verbeteren.

Verdieping in Tai Chi for Energy met Dr Paul Lam

Wanneer: 26 mei 2024 van 09.00 – 17.00 uur
Waar: Hanami – Sportzaal
Geschikt voor: Deelnemers moeten bekend zijn met het Tai Chi for Energy-programma.
Bijdrage deelnemer: €150 (tot 24-3) €180 (na 24-3)
Opgeven bij TCHI:Klik hier voor website TCHI
Opgeven bij HANAMI: balie@fhca.nl

“Tai Chi for Energy” is waarschijnlijk de meest inspirerende set die ik heb gemaakt. De intrigerende combinatie van Chen- en Sun-stijlen met een verdubbeling van de yin-yang-harmonie genereert meer kracht dan beide stijlen alleen. Het is vooral geschikt voor mensen die jonger zijn en meer willen krachtige vormen van tai chi. Het is ook ideaal voor het bereiden en verbeteren van tai chi in Chen-stijl.’

Dr. Lam zal zijn 49 jaar tai chi-ervaring en medische kennis delen om tai chi krachtiger te maken voor gezondheid en welzijn.

Aan het einde van de workshop kun je vooruitgang boeken in tai chi en meer plezier beleven aan je beoefening.

 

 

Over Dr. Paul Lam

Dr. Paul Lam, een huisarts en tai chi-expert uit Sydney, is een wereldleider op het gebied van tai chi voor de gezondheid. Zijn visionaire boek ‘Teaching Tai Chi Effectively ’ is een sleutelfactor geweest in het grote succes van de Tai Chi for Health-programma’s. Miljoenen mensen hebben hun gezondheid en welzijn verbeterd door van zijn programma’s te leren.

Dr. Lam is auteur van bestverkochte boeken, instructieve Tai Chi dvd’s en online tai chi-lessen. Zijn Tai Chi programma’s worden ondersteund door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC.gov), gezondheidsafdelingen en artritisstichtingen over de hele wereld.

Dr. Lam deelt zo graag zijn jarenlange tai chi-ervaring dat hij meer dan een miljoen kilometer heeft gereisd om het te onderwijzen. Zijn workshops zijn meestal volgeboekt, mensen reizen duizenden kilometers om zijn workshop bij te wonen. Hij heeft de gave om complexe theorie gemakkelijk te leren maken. Je kunt verwachten dat je zult genieten van zijn vriendelijke, interactieve lesmethode en dat je een aanzienlijke verbetering in je tai chi zult bereiken.

Over Anouchka en Donny

Anouchka de Vries en Donny Toebes zijn ervaren Tai Chi meesters die wereldwijd bij vooraanstaande leraren hebben getraind. Voor de Tai Chi for Health programma’s zijn ze Senior Instructor en bieden ze al meer dan 10 jaar deze programma’s aan, binnen en buiten Nederland. Daarbij werken ze samen met andere professionals in de gezondheidszorg en zorgorganisatie om zo met Tai Chi for Health de gezondheid van mensen te bevorderen.

Naast de kennis van Tai Chi zijn Anouchka en Donny ook geschoold in Traditionele Chinese geneeskunde en zijn ze gecertificeerde docenten van Spring Forest Qigong.

Anouchka en Donny zijn samen de eigenaar van het centrum voor gezondheid, bewegen en begeleiding HANAMI HANMEDA en zijn wereldwijd bekend als Holographic Healers en Coaches vanuit “The Universals”.