SPORT ACUPUNCTUUR

Sport Acupuncture Medicine.

Diagnose, onderzoek en behandeling bij sportblessure en verbeteren van mobiliteit en prestaties.

Doelgericht | Effectief | Laagdrempelig

Onderzoek toont aan

Er is afgelopen twintig jaar al veel onderzoek gedaan naar acupunctuur bij sportblessures of pijnsyndroom. Op basis van de onderzoeken wordt aangenomen dat acupunctuur het zenuwsysteem kan stimuleren en de afgifte van endorfine, serotonine, adenosine en andere neurotransmitters bevorderen. Ontstekingen verminderen door afgifte van immuun regulerende stoffen. Door de lokale microcirculatie verbeterd de stijfheid en mobiliteit en neemt eventuele zwelling af. Het optioneel toepassen van elektro acupunctuur kan herstel versneld worden.

.

Intake is belangrijk

Wij begrijpen dat je snel resultaat wilt, maar een intake is belangrijk! Tijdens de intake bespreken we het doel van de behandeling en doen we metingen.Vanuit de verkregen informatie wordt een behandelplan samengesteld en minimaal drie vervolgafspraken gemaakt. In onze aanpak is het onderzoek en de diagnose één van de belangrijkste stappen.

Ervaring

We behandelen al vele jaren sportblessures en pijnsyndromen door middel van acupunctuur. De afgelopen zes is de vraag naar verbetering van mobilisatie en energie (prestatieverbetering) sterk gegroeid. De kennis van westerse en oosterse methoden voor onderzoek, diagnose en behandeling maakt ons uniek.

Dagelijks ontvangen wij cliënten die met behulp van ons effectief stappen maken naar een betere gezondheid en vitaliteit.

.

Meten = Weten

Door de modernste apparatuur kunnen we zichtbaar maken wat de oorzaak en oorsprong van de klacht is. Hierdoor kunnen we gericht behandelen en voortgang meten. Pijn is lokaal maar de onderliggende oorzaak hoeft niet lokaal te zijn.

Voor meting gebruiken wij minimaal de AcuGraph en het Postural Assessment Grid.

 


 

Uw investering

Intake per behandelplan €75
Consult (60 minuten) €60

 

 

.

Voordeel van Sports Acupuncture Medicine

 

  • betere mobiliteit
  • minder pijn en verbeterde pijngrens
  • maximaal energetisch vermogen
  • beste verdeling energie per lichaamsdeel
  • optimale werking van organen en meridianen
  • sneller herstel van lokale probleemgebieden
  • voorkomen van (sport)blessures
  • meten = weten

.

Certified Sports Acupuncture Medicine Specialist

Donny Toebes is gelicenseerd specialist in “Sports Acupuncture Medicine” wat vertaald is naar “Sport Acupunctuur”. Deze licentie wordt alleen uitgegeven aan specialisten met jarenlange ervaring en een succesvol afgeronde opleiding bij gerenommeerde internationale specialisten in orthopedische en sportgeneeskunde.

ACSPORT is een handeslmerk en onderdeel van HANMEDA VOF
Magnoliaplein 11
7121AM  Aalten
[T] 0543 711910
[E] balie@hanmeda.nl